14

msg News: Začiatok jesene sa nesie v znamení cvičení a zdravých jedál

V článku sa dozvieš, ako sa staráme o zdravie našich zamestnancov počas jesenných mesiacov.

S nástupom jesene a chladného počasia to často schytá naša imunita. V msg life Slovakia sme preto okrem pravidelných ovocných dní pripravili pre zamestnancov aj zdravé raňajky a pohybové aktivity. Prečítaj si, ako to u nás vyzerá počas jesene.

Sedavá práca za počítačom a dlhé hodiny bez pohybu dajú zabrať každému, kto takto trávi väčšiu časť svojho dňa. IT špecialista, tester, Java developer, Scrum master, integračný architekt či business IT konzultant nie sú výnimkou. Podobný režim sa časom môže pretaviť do stuhnutého svalstva a bolestí. Aj preto pravidelne doprajeme našim kolegom v priestoroch spoločnosti rôzne druhy masáží.

Najmä po tom, čo mnohí kolegovia trávili dlhé mesiace na Home Office, kde ich pracovné podmienky neboli vždy ideálne. Znížený pohyb sa tiež môže podpísať na vyššej váhe, čo často súvisí so srdcovo cievnymi problémami. Aj z tohto dôvodu sme pri príležitosti Dňa srdca, ktorý pripadol na 26. september, usporiadali viacero podujatí.

Zdravé cvičenia i relaxačné masáže

Súčasťou aktivity „Deň srdca v msg“ bola ranná joga a pilates v pobočkách v Bratislave, Žiline a Košiciach. Následne si kolegovia pochutnali tiež na zdravých raňajkách. Tí, ktorí mali záujem sa mohli zúčastniť aj online prednášky s názvom „Výživa pre zdravé srdce“. Po pozitívnej spätnej väzbe od kolegov chystáme podobnú akciu i v októbri, kedy si pripomenieme Svetový deň chrbtice.

Počas akcie „Týždeň chrbtice v msg“ si posvietime na cvičenia pre zdravý chrbát, ktoré sú predovšetkým zamerané na precvičenie a spevnenie stuhnutého svalstva. Pre kolegov pripravujeme tiež online prednášku, na ktorej sa dozvedia, ako sa vyhnúť bolesti chrbta a krčnej chrbtice počas práce pri počítači. Tipy, ako správne sedieť a cvičiť nájdete aj na našom blogu.

„Je príjemné vymýšľať pre zamestnancov rôzne aktivity a podujatia, najmä vtedy, keď vidíme, že je o ne záujem a dostávame pozitívnu spätnú väzbu. Neustále sa snažíme rozširovať a aktualizovať náš zoznam firemných benefitov tak, aby prinášal stále niečo nové a bol šitý priamo pre našich kolegov. Snažíme sa navodiť atmosféru, ktorá nie je len pracovná, ale aj pohodová a najmä priateľská. Mnohí kolegovia majú i takto príležitosť po dlhom Home Office režime oprášiť staré pracovné vzťahy alebo sa spoznať s novými kolegami, ktorí prijali pracovnú ponuku počas pandémie,“ vysvetľuje Zuzka, office manažérka.

Okrem cvičenia a prednášok podporujeme tiež kolegov, ktorí sa aktívne venujú športom. Aj tento rok sa počas jesene tím msg life Slovakia zúčastnil hneď niekoľkých bežeckých podujatí. Naša spoločnosť podporuje vyznávačov rekreačného behu uhradením štartovného, pričom chýbať nesmie ani malé posedenie po športovom výkone, ktoré si naši húževnatí bežci určite zaslúžia.

Niekoľko bežkýň a bežcov z bratislavskej a košickej pobočky tento rok úspešne odbehlo 99. ročník Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Okrem toho sa naši športovci chystajú na tradičný bratislavský beh Devín-Bratislava a príjemný lesný Račiansky kros, ktoré sa konajú v priebehu októbra. Našim kolegom držíme palce a prajeme veľa športových úspechov bez zranení.

msg life Slovakia bežecký tím
Zanietení športovci si u nás vždy nájdu svoje miesto

Sme nominovaní v prestížnej ankete Najzamestnaváteľ 2022

Nielen vďaka tomu, že našim zamestnancom ponúkame bohatý program benefitov, mala spoločnosť msg life Slovakia príležitosť byť nominovaná v jedenástom ročníku prestížnej ankety Najzamestnávateľ 2022. „Sme veľmi poctení nomináciou v kategórii IT a telekomunikácie, kde sa vyskytli popredné slovenské technologické spoločnosti. Výsledky ankety budú zverejnené v januári a dovtedy môžu zamestnanci hlasovať za svoju obľúbenú spoločnosť. Aj keby sa nám súťaž nepodarilo vyhrať, je to pre nás znamenie, že robíme náš personálny servis dobre a konkurenčne schopne,“ dodáva personalistka Dominika.

Čo nás čaká v závere roka 2022?

Pohybovými aktivitami počas jesene zďaleka nekončíme. V októbri sa môžu kolegovia tešiť na firemný bowling a komornejšiu verziu tradičného nemeckého Oktoberfestu, kde si pochutia na klasických špecialitách nemeckej kuchyne. Už teraz v msg life Slovakia aktívne chystáme vianočné darčeky podľa preferencií kolegov. Vďaka našej dlhoročnej tradícii už presne vieme, čo našich kolegov poteší najviac. Chýbať nebude ani tradičný Mikuláš pre detičky či mini vianočné trhy, ktoré navnadia správnu sviatočnú atmosféru medzi kolegami už začiatkom decembra.

Po dvoch pandemických rokoch konečne plánujeme usporiadať aj vianočnú párty ako poďakovanie za vysoké pracovné nasadenie, snahu a lojalitu zamestnancov k našej spoločnosti. Veríme, že sa tak postupne vrátime do starých koľají a že sa tým naskytne príležitosť na čoraz viac spoločných aktivít a večierkov.

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky