14

Hľadanie práce na základe odporúčania známeho sa Jozefovi vyplatilo

To, že v IT sfére nie je problém nájsť si prácu, vie každý. Lenže realita je trochu iná – v skutočnosti si práca hľadá IT developera. Spoločnosti, rovnako ako aj my, svoje pracovné ponuky inzerujú na rôznych portáloch, zverejňujú ich na sociálnych sieťach a využívajú aj služby personálnych agentúr. Navyše s cielenou reklamou je veľmi pravdepodobné, že vybraná ponuka osloví toho správneho človeka. Napriek tomu sa aj dnes mnohí dostanú k práci starým dobrým spôsobom – odporúčaním od známeho. Podobný osud postretol aj nášho nového kolegu.

Hoci inzeráty našej spoločnosti Jozef zachytil v minulosti už viackrát, hnacím motorom na zmenu práce bola práve osobná skúsenosť jeho kamaráta, dnes už aj kolegu. Jozef pracuje v msg life Slovakia ako Java developer. Hoci nemal predošlé skúsenosti v segmente poisťovníctva, rozhodol sa prihlásiť na voľnú pracovnú pozíciu u nás.

„Pracoval som na rôznych pozíciách, napríklad v gastronómii, vždy však išlo o pozíciu Java developera. Oblasti poisťovníctva som sa začal venovať až po príchode do msg life Slovakia, no mnohé zo skúseností z predošlých zamestnaní využívam aj tu,“ tvrdí Jozef. Je teda živým príkladom toho, že ak človek dokáže zužitkovať svoje znalosti, ľahšie sa zorientuje aj v novej oblasti.

„Mnohí kandidáti majú obavu, že nebudú dostatočne kvalifikovaní, pretože nikdy nepôsobili v oblasti poisťovníctva alebo financií. Pri vývojárskych pozíciách to však nie je problém. Ak má uchádzač dostatočné skúsenosti vo svojom odbore, ľahko ich aplikuje na akúkoľvek oblasť,“ potvrdzuje personalistka Dominika.

Všetky odporúčania si vážime

Spoločnosť msg life Slovakia má pre uchádzačov so znalosťou programovacieho jazyka Java v oblasti Development / IT aktuálne otvorené pracovné pozície a najnovšie pracovné ponuky:

Všetky voľné pracovné miesta nájdeš v sekcii Kariéra.

Dôveruj ale preveruj – na referencie sa pokojne spýtaj známeho, ktorý u nás pracuje, podobne ako to urobil aj Jozef. Uľahčí ti to hľadanie zamestnania. Na druhej strane dobré odporúčanie na kontakt od našich zamestnancov si vždy ceníme, a patrične ho aj odmeníme finančným bonusom za sprostredkovanie nového kolegu tzv. „referral bonus“.

„O msg life som sa prvýkrát dopočul od kamaráta, od kamaráta, ktorý tu pracuje približne osem rokov. Hoci som spoločnosť poznal aj z viacerých sprostredkovateľských portálov, firma ma zaujala až z referencií známeho. Oslovila ma najmä ponuka, ktorú som dostal, všetky podmienky a benefity, ale aj fakt, že tu už niekoho poznám,“ opisuje svoje začiatky Jozef. Podľa neho spoločnosť ponúka dostatočnú stabilitu, ako i príležitosti na rozvoj.

Jazykové kurzy a nové možnosti

Ako ďalej tvrdí náš nový kolega Jozef: „Jedna z najpodstatnejších vecí, ktoré ma po príchode zaujali najviac bola možnosť využitia jazykov, ako aj benefit v podobe štúdia nemčiny. Denne komunikujem v anglickom jazyku niekoľko hodín a pevne verím, že o pár mesiacov začnem plynule hovoriť aj po nemecky.“

Kurzy nemčiny sú zabezpečené online formou a sú u nás ako benefit, samozrejme, bezplatný. Časť kurzu sa dokonca ráta do pracovného času, ktorý máš preplatený. A to je už celkom dobrá motivácia zdokonaliť sa v nemeckom jazyku, ktorým hovorí viac ako 120 miliónov ľudí. Okrem vzdelávania nám záleží aj na zdraví. O tom hovorí fakt, že sme takmer úplne prešli na home office či full remote formu spolupráce

Pracovná ponuka

Java programátor medior

Práca Java programátor v msg life Slovakia

Rozvoj, podpora, motivácia a dobré vzťahy

Práca, ktorá človeka baví a vnútorne napĺňa, súvisí s vedením spoločnosti a priateľským kolektívom. Naše personálne oddelenie pravidelne udržiava povestného tímového ducha organizovaním rôznych tímových podujatí, na ktorých si príde na svoje milovník jogy, ale aj adrenalínový nadšenec. Práve kolektív bol pre Jozefa jedným z ďalších rozhodujúcich faktorov. „Od známeho som mal informácie o tom, ako tu niektoré veci fungujú, a navyše som sa dozvedel, že tu pracujú veľmi ochotní ľudia, čo sa mi pri nástupe aj potvrdilo,“ dodáva Jozef.

„Nesnažíme sa len rozširovať paletu benefitov pre našich zamestnancov. Myslíme si, že to by po čase nebolo postačujúce. Snažíme sa najmä, aby našich kolegov práca bavila. A to tak, že im dávame príležitosť rásť. Preto pre zamestnancov pripravujeme rôzne jazykové kurzy a dávame im príležitosť nahliadnuť aj do iných profesií, aby sa venovali tomu, čo ich naozaj baví,“ dopĺňa recruiterka Dominika.

Java developer Jozef sa aktuálne podieľa na vývoji produktu msg life Slovakia s názvom Life Factory. Ide o softvér, ktorý poisťovne ako Generali, Axa či Uniqa používajú na poskytovanie životných poistení. „Je to pomerne veľký projekt, takže stále som v štádiu učenia sa, no za ten čas sa mi už podarilo prispieť úpravami  podarilo sa mi za ten čas už prispieť úpravami, ktoré viedli k zlepšeniu kvality softvéru,“ tvrdí Jozef. Ak aj ty hľadáš zmenu a chceš sa podieľať na projektoch, ktoré pomáhajú zlepšiť svet poisťovníctva, medzi našimi voľnými pracovnými pozíciami určite objavíš vhodnú ponuku. Ak po prečítaní tohto článku nenájdeš medzi našimi aktuálnymi zamestnancami žiadneho starého známeho, nezúfaj, stále sa môžeš prihlásiť klasickým spôsobom.

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky