14

Brigáda popri škole – IT tester softvérových aplikácií

Spoločnosť msg life Slovakia sa snaží dať príležitosť každému bez ohľadu na jeho vek či vzdelanie. Najdôležitejšia je pre prácu v IT chuť učiť sa nové veci a nadšenie pre ďalší osobnostný i odborný rozvoj. Často sa stretávame s tým, že sa medzi uchádzačmi vyskytnú aj mladšie ročníky, ktoré hľadajú brigádu popri vysokej škole. Pre takýchto záujemcov je väčšinou najvhodnejšia pozícia IT Tester junior – študent.

Spýtali sme sa nášho kolegu Paťa, ktorý pracuje na pozícii IT test manager, aké vlastnosti sú nevyhnutné pre túto prácu.

Práca Software testera je významnou a zodpovednou súčasťou vývoja softvéru. Naše produkty sú určené pre veľké poisťovacie spoločnosti a je veľmi dôležité vychytať všetky ich chyby ešte pred nasadením do produkcie u klienta.

Úlohou študenta na pozícii IT Tester junior – študent je vytváranie a spúšťanie manuálnych alebo automatizovaných testov, ich analýza, optimalizácia podľa najnovších trendov či reportovanie nájdených chýb.

Tvoj pracovný deň však nebude vyplnený iba testovaním. Budeš na dennej báze komunikovať a spolupracovať s manažérmi, vývojármi a konzultantmi, aby ste spolu zabezpečili čo najlepšiu kvalitu našich softvérových produktov.

Podstatné sú tvoje schopnosti

Ak si myslíš, že tvoje technické znalosti na túto pozíciu nestačia, nemusíš mať obavy. V msg life Slovakia ti poskytneme dostatok času aj možností na plnohodnotné zaškolenie sa. Práca s programami ako Zephyr Scale, Eclipse, MobaXterm, Git Extensions či DBVisualizer môže znieť odstrašujúco, najmä, ak si s nimi predtým neprišiel do kontaktu.

Si zručný, ale nemáš predošlé skúsenosti? Nevadí, pri tejto práci nie sú technické znalosti a predošlé skúsenosti až také dôležité. Čo však dôležité je, sú tvoje schopnosti. A ktoré to sú? „Napríklad logické a analytické myslenie, čítanie textu s porozumením, schopnosť identifikovať požiadavky či definovať testovacie prípady tak, aby boli požiadavky dostatočne otestované,“ hovorí Paťo, test manager v msg life Slovakia. Orientácia v IT oblasti, technické schopnosti a znalosť testovacích programov sú však veľkou výhodou.

Práca študenta testera s nemčinou
Dobrý IT Tester by mal mať zmysel pre detail

Aké predpoklady by mal mať študent – IT Tester

  • Šikovný začínajúci IT Tester by mal podľa nášho test manažéra mať najmä schopnosť posúdiť, či sa softvér správa podľa očakávania. „Je preto nevyhnutné rozumieť súvislostiam v oblasti poisťovníctva,“ dodáva Paťo. Pre túto pozíciu je preto dôležité, či vieš využívať logické a analytické myslenie, aby si sa v danej problematike mohol jednoducho a rýchlo zorientovať.
  • Neorientuješ sa v danej oblasti? Nevadí, nemusíš sa vôbec obávať, ak ti aj problematika poisťovníctva veľa nehovorí. Súčasťou školiaceho procesu je aj školiaci plán, ktorý ti pomôže nadobudnúť potrebné vedomosti.
  • Čo je však podmienkou pre túto prácu, je tvoja znalosť a komunikačné schopnosti v nemeckom jazyku. Ten využiješ najmä pri dorozumievaní sa s našimi zahraničnými tímami v Nemecku, v Rakúsku aj v iných krajinách, v ktorých sa nachádzajú naše pobočky.
  • Si tímový hráč? Skvelé! Zmysel pre tímovú spoluprácu, ako aj flexibilita, samostatnosť a presnosť sú pre túto prácu taktiež dôležité. „Tester by mal mať zmysel pre detail, ale aj správnu mieru zvedavosti a chuť učiť sa nové veci,“ vysvetľuje Paťo.

Základom je zmysel pre detail

Ľudia si podľa Paťa často myslia, že tester je človek, ktorý sedí za počítačom, dostane manuál s podrobnými krokmi, ktoré vykliká a maximálne nahlási chybu. „Je za tým omnoho viac,“ tvrdí. Pri mladších, neskúsených uchádzačoch sa mu často stáva, že im chýba intuícia, schopnosť vynájsť sa či vytvárať si súvislosti. „Dôležité je dbať na drobnosti a zamýšľať sa nad tým, čo robím a čo testujem. Testovanie nie je o tom, že sa preklikám aplikáciou. Treba pri tom myslieť komplexne, mierne skepticky a dávať veľký pozor na každý jeden detail,“ dodáva Paťo.


Zaujala ťa práca IT Testera? Získaj brigádu pre vysokoškolákov!

Spĺňaš tieto kritériá?

  • študuješ na vysokej škole
  • ovládaš MS Office na výbornej úrovni
  • vieš dobre komunikovať v nemčine
  • rýchlo sa učíš
  • máš zmysel pre tímovú spoluprácu
  • nechýba ti logické a analytické myslenie, flexibilita, samostatnosť, presnosť

Práca popri vysokej škole má tú výhodu, že získaš prax, zarobíš si peniaze a vo veľa prípadoch ide o . To patrí medzi základné výhody zamestnania IT testera. IT tester pracovná ponuka ti navyše môže otvoriť dvere do kariéry IT. Ak teda uvažuješ, aká by bola najlepšia práca z domu, je to jednoznačne brigáda testera.

Neváhaj nám poslať svoj životopis! Na čo by si pri tvorbe CV nemal zabudnúť, sa dočítaš v našom nedávnom článku Schopnosti a zručnosti v životopise.

Ak máš bystrú myseľ, nemčinu máš v malíčku a máš dobré nápady, určite si pozri aj našu ponuku IT talent s nemeckým jazykom a pošli nám svoje CV. Možno vytvoríme pracovnú pozíciu šitú priamo na teba, alebo ťa zaradíme do našej databázy a v prípade, že otvoríme novú pozíciu, dozvieš sa o tom medzi prvými.

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky