14

Čo robí IT tester softvérových aplikácií ti prezradí náš kolega Peťo

Zaujímaš sa o prácu IT testera softvérových aplikácií v msg life Slovakia? Peťo ti prezradí, ako sa na túto pozíciu dostal a na čom aktuálne pracuje.Zaujímaš sa o prácu v msg life Slovakia? Spoznaj našich kolegov a zisti viac o tom, ako sa k svojej pozícií dostali, aké majú úlohy a ako vyzerá ich bežný deň. Peťo je u nás od roku 2017 a pracuje na pozícii IT testera. Prečítaj si, na čom aktuálne pracuje.

Ako dlho pôsobíš v msg life Slovakia?

V msg life pracujem na pozícii IT tester konzultant pre poisťovníctvo od roku 2017.

Ako si sa dostal k testovaniu?

„Inšpirovali ma moji známi, podľa ktorých som usúdil, že testovanie je pre mňa zaujímavé a vhodné, nakoľko mám na túto pozíciu vhodné vedomosti v oblasti IT, ako aj znalosť nemeckého jazyka.”

Čo ťa zaujalo na práci v msg life Slovakia? Prečo si si vybral práve nás?

Prácu v msg life Slovakia mi odporučil už terajší kolega. Ten mi tvrdil, že tu je skvelé pracovné prostredie a práca, ktorú vykonáva, je zaujímavá a motivujúca. Navyše firma podporuje zamestnancov v ich ďalšom rozvoji a kariérnom raste. Jeho slová sa mi nakoniec aj potvrdili.”

Práca v IT v msg life Slovakia
Peťovi prácu v msg life Slovakia odporučil už terajší kolega

V čom sa práca u nás líši od predchádzajúcich pracovných skúseností?

„Teraz pracujem v pre mňa menej stresujúcom prostredí. Darí sa mi zvládať stres v práci, komunikácia je voľnejšia a mne sa nestane, že by so mnou denne komunikoval rozčúlený zákazník.”

Ako vyzerá tvoj bežný pracovný deň?

„Po príchode do práce si spravím kávu a zbieham regresné a manuálne testy podľa potreby. Testy sa spúšťajú po každej zmene softvéru, na overenie, či všetko beží, ako má. Ďalej riešim JIRA tikety a pomocou JIRA hlásim aj novoobjavené chyby. Následne nájdené chyby opravia vývojári. Po ich odstránení softvér znovu otestujem, či je to naozaj v poriadku.”

Na čom aktuálne pracuješ?

„Mojou úlohou je príprava regresných testov pre rôzne produkty našich zákazníkov. Následne tieto testy vyhodnocujem.”

S kým všetkým komunikuješ a riešiš prípadné problémy?

„Najčastejšie som v kontakte s kolegami z oddelenia vývoja a s testermi, s ktorými konzultujem prípadné otázky ohľadom testovania a nájdených chýb. Komunikujem aj s kolegami z Nemecka a Rakúska.”

IT tester a jeho práca
Peťo komunikuje s kolegami z oddelenia vývoja aj testermi

Na akom projekte práve pracuješ?

„Okrem môjho aktuálneho projektu som bol presunutý na výpomoc aj na projekt NLV – NÜRNBERGER Versicherung. Jedná sa o nemeckú poisťovaciu spoločnosť so sídlom v Norimbergu, ktorá ponúka produkty životného aj neživotného poistenia, ako aj produkty v sektore finančných služieb, hlavne v Nemecku a Rakúsku.”

Aké programy využívaš pri práci?

„Najčastejšie pracujem s Eclipse a DBVizualiser. Využívam aj interné firemné aplikácie na automatizáciu testovania.”

Aké zručnosti či vedomosti sú dôležité pre tvoju pracovnú pozíciu?

„Pre mňa sú najdôležitejšie znalosti XML a SQL. Samozrejme, ovládam aj nemecký jazyk. Tieto znalosti som nadobudol ešte pred nástupom na túto pozíciu. Nemčinu som sa naučil ešte na strednej škole :).”

Čo máš na svojej práci najradšej?

„Určite to znie ako klišé, ale páči sa mi, že sa stále učím nové veci.”

Akí sú tvoji kolegovia?

„Moji kolegovia sú naozaj super. Sú ochotní a priateľskí, myslím, že sme sa tu zišli naozaj fajn kolektív.”

Aké vlastnosti by mal mať tvoj nový kolega, aby zapadol do kolektívu?

„Kolega by mal mať okrem určitých znalostí pre danú pozíciu aj zmysel pre humor a dobrodružstvo. Sme dobrá partia, chodíme na zaujímavé teambuildingy, ale stretávame sa aj súkromne mimo práce.”

3 slová, ktoré ti napadnú, keď sa povie msg life Slovakia?

„Fitko, Nemecko, super pracovný tím.”

Zaujala ťa Peťova práca? Máš skúsenosti s testovaním softvéru, alebo by si rád skúsil niečo nové? Pozri si naše najnovšie pracovné ponuky pre consulting a testovanie.

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky