15

Rozhovor s Java programátorom Filipom

V článku sa dočítaš viac o Java programátorovi Filipovi, ktorý pracuje v msg life Slovakia už od jeho študentských čias. Java programátor Filip u nás pracuje už od študentských čias. Na pracovnej ponuke ocenil nielen dobré finančné ohodnotenie, ale aj možnosť podieľať sa na zaujímavých projektoch či príjemnú pracovnú atmosféru. Ako študent pracoval vytváraní nástroja na automatizované testovanie pre americké poistné systémy a dnes je súčasťou dvoch projektov naraz. Prečítaj si viac o jeho práci.

Ako dlho pôsobíš v msg life Slovakia?

Od 2014, nastúpil som ešte ako študent (budúci rok tu budem 10 rokov)

Na akú pozíciu si nastúpil?

Java programátor

Ako si sa dostal k programovaniu?

Od malička som mal doma počítač a trávil na ňom veľa času a experimentoval. Na strednej som sa rozhodol, že budem maturovať z informatiky a vtedy som aj prvýkrát niečo naprogramoval.

Čo ťa zaujalo na práci v msg life Slovakia? Prečo si si vybral práve nás?

Z msg life sa mi ozvali sami, čo už vtedy bolo pre mňa plus, lebo som videl, že majú o mňa záujem. Ako študentovi mi ponúkli nadpriemerne dobrý plat, práca zahŕňala technológie, ktoré ma zaujímali a takisto som mal veľmi dobrý pocit z ľudí na pohovore a pracovného prostredia.

Pracovná ponuka

Java programátor senior

Práca java programátor senior v msg life Slovakia
Bonus od 2800 €

V čom sa práca u nás líši od predchádzajúcich pracovných skúseností?

Okrem práce tu som mal iba jednu inú programátorskú pozíciu. V čom sa ale naša práca odlišuje je prístup k ľudom, rodinná atmosféra v robote, príjemne prostredie a takmer žiaden stres. Takisto si cením prístup k ľudom, čo sú na živnosť. Berú nás tu ako každého iného interného zamestnanca vrátane všetkých benefitov ako dovolenka, lekár, atď.

Ako vyzerá tvoj bežný pracovný deň?

Flexibilný úvod do dňa, ale väčšinou zapnem robotu 8:00. Prečítam si a odpovedám na maily. Následne prebiehajú ranné meetingy. Keďže som na dvoch projektoch, tak ich je o niečo viac. Po meetingoch buď pracujem hodinku alebo pomáham kolegom. Následne obed a po obede pracujem na svojich taskoch, poprípade sa zúčastním ďalších meetingov. Dvakrát týždenne mam aj hodiny nemčiny v poobedných hodinách.

Čo je náplňou tvojej práce? Na čom aktuálne pracuješ?

Pracujem na dvoch zákazníckych projektoch. V jednom projekte pracujeme v úzkej spolupráci so zákazníkom, tj. mávame priamo s ich analytikmi meetingy, kde oni navrhujú novú funkcionalitu a ja to s nimi konzultujem a následne aj implementujem. Takisto píšem technické koncepty a fixujem bugy.

Na druhom projekte robíme primárne preberanie nových releasov zo štandardu, čo zahŕňa veľa bug fixov, debugovanie a porovnávania aktuálnej a predchádzajúcej verzie.

Takisto zaškolujem aj nových kolegov, poprípade pomáham kolegom na iných projektoch, keď sa ozvú.

S kým všetkým komunikuješ a riešiš prípadné problémy?

Samozrejme s vývojármi v rámci tímu, s vedúcim na projekte, s vedúcim oddelenia v BA v rámci Jourfixov, so zákazníkom, testermi, analytikmi a kolegami z iných tímov alebo predchádzajúcich projektov.

Na akom projekte práve pracuješ?

Pracujem na poistnom systéme Life Factory, aktuálne pre dva zákaznícke projekty:
VHV, Signal Iduna.

Máš skúsenosti aj s inými projektami v rámci msg life Slovakia?

Keď som nastúpil ešte ako študent pracoval som na vytváraní toolu na automatizované testovanie pre americké poistné systémy. Teraz pracujem už 7 rokov na Life Factory, kde som za tie roky vystriedal veľké množstvo zákazníckych projektov.

Aké aplikácie využívaš pri práci?

Git, Jira, Jenkins, Eclipse, Bash, Sonar, Jboss
Microsoft balíček, Teams.

Aké zručnosti sú dôležité pre tvoju pracovnú pozíciu?

  • Vedieť programovať v Jave
  • Logické rozmýšľanie
  • Znalosť vyššie popísaných toolov
  • Dobré komunikačné schopnosti
  • Ochota a schopnosť improvizovať a vynájsť sa
  • Nemecký jazyk (niekedy stačí angličtina)

Čo máš na svojej práci najradšej?

  • Robota bez stresu
  • Možnosť sa zdokonaliť v nemčine
  • Príjemné prostredie, vedenie a kolegovia
  • Možnosť pracovať na živnosť/sro ale zároveň mať benefity TPP zamestnancov

Akí sú tvoji kolegovia? Aké vlastnosti by mal mať tvoj nový kolega, aby zapadol do kolektívu?

Nový kolega: Spoločenský, ochotný pomáhať ale zároveň prijať kritiku, pracovitý ale zároveň aj nebrať robotu príliš vážne

Aký benefit najradšej využívaš?

  • Posilňovňa
  • Masáže
  • Spoločné obedy

Tri slová, ktoré ti napadnú, keď sa povie msg life Slovakia?

Príjemná, bezstresová robota.

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky

    Vyber si z pracovných ponúk a získaj bonus

    Pracovné ponuky
    hr manažér mladá žena profilová foto