14

Práca v IT – 5 dôvodov, prečo pracovať v IT oblasti poisťovníctva

Vďaka moderným technológiám a digitalizácii sú IT a poisťovníctvo hlboko prepojené. Tu sú dôvody, prečo je práca v IT sektore pre oblasť poisťovníctva žiadaná.Poisťovníctvo má vo svete dlhú históriu, rozhodne však nepatrí do minulosti. Aj dnes hovoríme o veľmi žiadanom, aktuálnom a prosperujúcom odvetví. Rozvoj poisťovníctva sprevádza aj nástup nových technológií a digitalizácia. Vďaka tomu stúpa dopyt po IT odborníkoch, ktorí sa zameriavajú práve na sektor poisťovníctva. Premýšľaš o tom, či je to tá správna kariérna oblasť pre teba? S rozhodovaním ti pomôžu skúsenosti ľudí, ktorí v nej už dlhé roky pracujú.

1. Tvoja práca bude mať zmysel

Robiť prácu s radosťou vyžaduje nielen dobré finančné ohodnotenie, benefity či príjemné pracovné prostredie, ale aj hlbší zmysel, ktorý ťa bude dlhodobo motivovať. Vývoj v oblasti poisťovníctva a poistných produktov ho jednoznačne má. Výsledkom práce našich developerov, konzultantov a testerov sú produkty využívané pri bežných životných situáciách. Vďaka nim môžu poisťovne poskytnúť pomoc tým, ktorí ju najviac potrebujú. Na tomto efekte sa môžeš podieľať aj ty, napríklad vývojom softvéru, ktorý je pre správne fungovanie poisťovní nevyhnutný, alebo testovaním jeho funkcionalít. Každý úspešný produkt nám prináša aj oprávnene dobrý pocit z práce.

2. Budeš súčasťou niečoho veľkého

Oblasť poisťovníctva a finančných služieb patrí k jedným z najrozšírenejších sektorov vo svete. Dôkazom toho sú aj veľké spoločnosti, ktoré v tejto sfére pôsobia dlhé roky. Príkladom sú známe firmy ako Uniqa, Generali či Axa, ktoré sa poisteniu venujú už od 19. storočia. Obe spoločnosti sú našimi dlhoročnými klientmi spolu s ďalšími viac ako tridsiatimi firmami, pre ktoré náš tím vyvíja a zlepšuje softvér. Teší nás dôvera veľkých hráčov a príležitosť podieľať sa na ich bezchybnom, každodennom chode.

3. Prispeješ k inovácii segmentu poisťovníctva

Hoci nápad pravidelne platiť malé čiastky pre prípad krízovej situácie vznikol ešte v minulých storočiach, nebol tak celkom dostačujúci. Aj takáto prelomová myšlienka sa musí ďalej formovať a prispôsobiť tempu vývoja technológií. Neustála automatizácia procesov, ktoré kedysi trvali večnosť, je dnes nevyhnutnosťou. K tomu napomáha inteligentný softvér či najnovšia umelá inteligencia. Aj s týmito termínmi sa denne stretávajú naše tímy na oddelení vývoja a testovania softvéru.

4. Zažiješ rôznorodosť a flexibilitu

Aby bola aj naša spoločnosť udržateľná a konkurencieschopná, je nevyhnutné prispôsobovať sa požiadavkám trhu. V oblasti poisťovníctva sa nachádza široká cieľová skupina, novinky preto prichádzajú zo všetkých strán. S nimi ide ruka v ruke aj vývoj nových produktov, ktoré musia byť premyslené a funkčné, ale zároveň aj jednoducho aplikovateľné v praxi. Naplnenie týchto požiadaviek je každodennou misiou našich tímov v Bratislave, v Žiline a v Košiciach, ktoré musia často pochopiť nielen nároky klienta, ale aj koncových zákazníkov. Vďaka rýchlym zmenám a neustálym vylepšeniam sa v práci nikdy nenudíme.

5. Získaš nové skúsenosti a rozhľad

V msg life Slovakia sa môžeš vyhnúť problémom, ktorým čelia mnohé malé a začínajúce spoločnosti. Nemusíš sa báť, že ťa zamestnávateľ v prvý deň zaplaví nesplniteľnými požiadavkami. Na začiatku absolvuješ zaškolenie a následne sa staneš súčasťou tímu profesionálov, ktorí v oblasti IT a poisťovníctva pôsobia už nejaký ten rok.

Kolegovia ti vždy ochotne poradia. Vďaka tomu môžeš načerpať nové, rokmi overené skúsenosti, ktoré v budúcnosti obohatia nielen tvoj životopis, ale aj osobnosť. Presvedčili sme ťa? Nečakaj a pozri si aktuálne ponuky práce, v ktorých môžeš zúročiť svoje skúsenosti v oblasti IT a poisťovníctva. Tešíme sa na teba!

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky