15

Cvičenia, prednášky a workshopy. Ako u nás prebiehal online Mesiac zdravia?

Mesiac zdravia sa v msg life Slovakia konal aj napriek lockdownu. Online prednášky, workshopy či cvičenia spestrili našim kolegom ich denný program v práci v IT.Zdravie a zdravý životný štýl je jedna z kľúčových oblastí, ktorú dlhodobo podporujeme v rámci programu benefitov pre našich zamestnancov. Apríl, mesiac zdravia, je preto u nás veľmi výnimočný a pri tejto príležitosti každoročne organizujeme rôzne zaujímavé aktivity. Tento rok nebol výnimkou a to ani počas home office režimu. Prednášky o zdravom životnom štýle, workshopy aj vyšetrenie priamo od odborníka sme presunuli do online sféry a ani tento rok sme tak nezabudli na zdravie našich kolegov.

Pevné zdravie a silná imunita sú v tomto období omnoho dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Idú ruka v ruke nielen s dobrým fyzickým, ale aj psychickým stavom. Sedavé zamestnanie sa často spája s negatívnym vplyvom na svalstvo, oči, trávenie a nezriedka nás trápi aj to, ako zvládať stres v práci. Rozhodli sme sa preto ani tento rok nevynechať akciu Mesiac zdravia a všetky aktivity sme presunuli do online formy. Pri príležitosti Svetového dňa zdravia, ktorý stanovila WHO na 7. apríl, sa naši kolegovia mohli zapojiť do podujatia nabitého zaujímavými aktivitami.

Stačilo vyplniť krátky dotazník s preferenciami a každý si mohol vybrať oblasť, ktorá ho zaujíma. Súčasťou podujatia bolo aj malé prekvapenie. Za normálnych okolností sme našim kolegom zabezpečili okrem príjemnej nálady aj mnoho čerstvého ovocia a zdravých džúsov. Počas pandémie sme sa im však snažili tieto benefity nahradiť poukážkou na nákup v rôznych obchodoch. Kredit môžu zamestnanci využiť po dobu jedného roka na nákup vitamínov, zdravých potravín či na výživu a doplnky pre športovcov.

Od zdravého sedenia k prokrastinácii

Súčasťou eventu boli aj zaujímavé online prednášky na rôzne témy. Medzi inými napríklad návod, ako neprepadnúť prokrastinácii, ako sa prakticky stravovať a dodržiavať nutričnú stratégiu či výklad o tom, ako vplýva naše pracovné prostredie na náš výkon. Kolegovia sa tak napríklad dozvedeli, čo je pohybový aparát, ako správne sedieť za počítačom, kedy vznikajú prvé zárodky prokrastinácie, aké sú jej dôsledky alebo ako si vypočítať množstvo kalórií, ktoré by sme mali denne prijať. Zamestnanci si mohli zvoliť nielen kurz, ale aj preferovaný čas, kedy prednášku absolvujú.

Súčasťou eventu boli aj online workshopy
Zaujímavé prednášky z oblasti osobnostného rozvoja zdravého sedenia či nutričného poradenstva

Aby Svetový deň zdravia nebol iba o teórii, rozhodli sme sa do programu zapojiť aj interaktívne workshopy. Zúčastniť sa ich bolo možné ráno alebo popoludní. Prvým kurzom boli Cviky na doma, kde sme sa dozvedeli ako sa správne zahriať, prečo je časovač pri tréningu dôležitý a aké cviky sú vhodné pre ženy a pre mužov. Na výber bol aj kurz Cviky na zdravý chrbát, ktorý nám pomohol s uvoľnením krčnej chrbtice, ale aj workshop pozitívneho myslenia, kde sme si prešli praktické rady ako si udržať optimizmus, ako narábať s očakávaniami či sebamotiváciou. Posledným kurzom bol Time management, kde nechýbali tipy ako sa vyhnúť nedochvíľnosti, alebo ako zvládať multitasking a stres.

Online cvičenie jogy či cviky pre zdravý chrbát
Online cvičenie bolo určené na uvoľnenie chrbtice a stuhnutého svalstva

Pod odborným dohľadom

Posledným bodom programu bolo vyšetrenie zraku. Svrbenie očí, bolesť, unavené oči alebo začervenanie či slzenie sú častým javom pri práci za PC. Môžu viesť nielen k zhoršeniu kvality zraku, ale aj iným zdravotným problémom, ako sú napríklad migrény. V rámci akcie Mesiac zdravia si naši kolegovia vybrali najbližšiu kliniku, kde absolvovali základné vyšetrenie zrakovej ostrosti, ktoré je doplnené o OCT, tlak či perimeter. Návšteva kliniky je prostredníctvom našej poukážky možná kedykoľvek počas roka a vyšetrenie môže zamestnanec absolvovať na priepustku počas pracovnej doby.

Odborné vyšetrenie zraku
Pri práci s PC trpia najmä oči a preto je odborné vyšetrenie dôležité

Svetový deň zdravia je len jeden, no pre našich kolegov sme pripravili aj pravidelné kurzy cvičenia. Tie boli zamerané nielen na telo, ale aj na myseľ. Naši kolegovia mohli každý týždeň absolvovať jeden kurz, ktorý sa líšil témou. V ponuke bol zdravý chrbát, joga, liečivá meditácia aj Mindfulness Sound Healing. Každý týždeň sa tak zamestnanci mohli v dopoludňajších alebo popoludňajších hodinách zúčastniť online kurzu pod odborným dozorom. Bonusom bola meditácia či relaxácia založená na príjemných tónoch, ktorú bolo možné absolvovať štyri dni za sebou. Rôzne tipy ako si udržať mentálne a fyzické zdravie pri práci sme zhrnuli v článku o work-life balance, prípadne o digitálnom detoxe.

Zaujala ťa naša akcia Mesiac zdravia? Pridaj sa do nášho tímu a využívaj bohatý zamestnanecký program aj ty. Pozri si aj naše ďalšie firemné benefity. V sekcii kariéra nájdeš najnovšie pracovné ponuky nájdeš v sekcii Kariéra.

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky

    Vyber si z pracovných ponúk a získaj bonus

    Pracovné ponuky
    hr manažér mladá žena profilová foto