14

Už 21 rokov meníme svet vývoja v poisťovníctve. Čo sa udialo v msg life Slovakia za viac ako dve dekády?

Príbeh tejto firmy sa začal len s tromi pracovníkmi v roku 2000. Prečítaj si viac o vývoji msg life Slovakia.

Materská spoločnosť msg life sa už viac ako 40 rokov venuje odborným a poradenským službám v oblasti poisťovníctva a finančníctva. Za tento čas sa jej podarilo upevniť si postavenie v rámci Európy a rozšíriť sa z Nemecka do Holandska, Švajčiarska, Rakúska, Portugalska, Španielska, Slovinska, USA a na Slovensko. U nás spoločnosť pôsobí už 21 rokov v troch mestách – v Bratislave, Košiciach a Žiline –, kde zamestnáva spolu viac ako 230 zamestnancov. Príbeh tejto firmy sa pritom začal len s tromi pracovníkmi a jedným z nich bol aj konateľ slovenskej pobočky Milan Patassy.

„Keď sme v roku 2000 začínali, zameriavali sme sa iba na vývoj softvéru,“ spomína na počiatky spoločnosti msg life Slovakia jeden z jej konateľov Milan Patassy. Časom firma nielen zvýšila počet zamestnancov, ale aj rozšírila oblasť pôsobenia. „Momentálne máme na Slovensku viac ako 230 pracovníkov a okrem 70 vývojárov zamestnávame i vyše 95 testerov, ako aj integračných architektov, matematikov, biznis analytikov, špecialistov na migráciu či manažérov projektového riadenia. Celkovo pokrývame približne 14 produktov, ktoré vyvíjame i testujeme,“ dopĺňa Milan. Naša spoločnosť tento rok oslávila 21. výročie. Počas tohto obdobia sa nám podarilo získať mnoho významných klientov. Spolu s medzinárodným zázemím sme nadobudli i stabilitu a v súčasnosti hľadáme zamestnancov aj na českom trhu.

Pracovné ponuky aj v Česku

Konkrétne hľadáme Java developerov so zameraním na poisťovníctvo či integračných architektov. Zamestnanci zo susednej krajiny budú pracovať priamo z domu. Obavy, či bude takáto forma spolupráce fungovať, zo strany vedenia nie sú. Podobnú otázku riešilo už na začiatku, keď materská spoločnosť v Nemecku rozširovala svoje divízie aj do ostatných krajín vrátane Slovenska. Po vyše 20 rokoch môžem povedať, že ide o úspech, ktorý má pre spoločnosť msg life strategický význam. Dosiahnuté výsledky nás nakoniec zbavili všetkých pochybností a neistoty z vývoja produktov na diaľku,“ dopĺňa ďalší z konateľov spoločnosti Robert Hess.

V dôsledku pandemickej situácie sa v poslednom čase rozširuje zoznam pozícií, ktoré budú i v rámci Slovenska realizované formou home officeu. „Pracovný trh sa mení a s ním aj trendy či benefity pre zamestnancov. Spoločnosť msg life Slovakia sa s nimi, samozrejme, snaží držať krok. Dôležité je pre nás aj zdravie zamestnancov, a preto aktuálne aj všetci naši zamestnanci pracujú z domu. Naše pracovné ponuky sú tiež nastavené formou home officeu. To znamená, že 60 percent času môže pracovník pracovať z pohodlia domova a 40 percent v kancelárii. Je pritom na ňom, ktoré dni strávi v officee a ktoré doma. Pri niektorých vývojárskych pozíciách či pri jednotlivcoch, ktorí by museli dochádzať do práce z veľkých vzdialeností, je možná aj práca z domu,“ vysvetľuje HR manažérka Mária.

Spoločné aktivity a podujatia

Spoločnosť si uvedomuje, že v oblasti vývoja softvéru má na pracovnom trhu čoraz väčšiu konkurenciu, preto je jej prioritou podporovanie otvorenej firemnej kultúry, priateľskej atmosféry a starostlivosť o zamestnancov aj pomocou bohatého programu benefitov. „Súdržnosť v práci a v rodine je na Slovensku veľmi dôležitá a my ju podporujeme prostredníctvom podujatí pre najmenších, ako sú oslavy dňa detí alebo vianočné večierky. Predstavujú hodnoty, ktoré podľa mňa vystihujú spoločnosť ako celok: stabilitu, otvorenosť a korektné správanie. Okrem týchto hodnôt všetci oceňujeme kultúru učenia sa z vlastných chýb a všetci si tu tykáme. Nových zamestnancov to zo začiatku prekvapí, ale postupne sa im to zapáči,“ tvrdí konateľ Milan Patassy.

Z mnohých kolegov sa časom stali priatelia a firemné podujatia sa zas stali veľkolepejšími a zábavnejšími. Uvedomujeme si, aké dôležité je, aby bola práca pre kolegov aj zábavou. I preto sa pravidelne snažíme utužovať tím rôznymi podujatiami. Medzi pravidelné akcie patrí napríklad letná párty. Tento rok sme zaviedli aj rôzne tematické obedy a snažíme sa myslieť aj na zdravie svojich zamestnancov formou týždňa zdravia či cvičením jogy. Mnohé z podujatí majú vysokú účasť a pozitívnu odozvu, čo nás veľmi teší,“ dopĺňa recruiterka Dominika. Aktuálne je v spoločnosti priemerný vek nižší ako 38 rokov, čo zabezpečuje iniciatívnosť a inovatívne myslenie mladších zamestnancov, odborné znalosti strednej generácie aj skúsenosti ľudí, ktorí už dovŕšili päťdesiatku. „Veľmi nás teší aj to, že podiel zamestnankýň sa zvýšil na 30 percent,“ dopĺňa Milan Patassy.

Charitatívna činnosť a vzdelávanie

V spoločnosti msg life Slovakia okrem vlastných zamestnancov myslíme aj na tých, ktorí to najviac potrebujú. Posledné mesiace sme nasmerovali svoju pozornosť i na niekoľko neziskových organizácií a dobrovoľníckych združení. Príkladom je Sloboda zvierat, Plamienok či Vagus. Kolegovia z msg life Slovakia sa postarali o jedlo pre opustené zvieratá, o oblečenie pre ľudí bez domova a o financie na dýchacie prístroje pre choré deti.

„Rozhodli sme sa byť aktívni nielen interne, ale zužitkovať svoju energiu aj mimo priestorov spoločnosti. Spoločne sme odovzdali až 80 kg krmiva do útulku pre psy, ‚vyvenčili‘ sme chlpáčov a zorganizovali sme aj zbierku oblečenia pre sociálne slabších. Nazbierali sme plné auto teplého oblečenia. Azda najviac sa prejavila empatia našich kolegov, keď spolu so spoločnosťou prispievali nemalé sumy na dýchacie prístroje pre choré deti. Všetkým im patrí jedno obrovské ďakujem“ hovorí Zuzana, office manažérka msg life Slovakia.

Tak ako spoločnosť vidí zmysel v pomoci iným, tak sa snaží pomôcť kariérne napredovať aj svojim kolegom. Základom úspechu spoločnosti je náš tím. Každý zamestnanec má svoje hranice, želania a potreby a my ich plne rešpektujeme. Kolegov podporujeme a tvoríme im priestor na sebarealizáciu. Najväčším bohatstvom sú vedomosti a know-how, ktoré z nás robia špecialistov v oblasti poisťovníctva a vývoja softvéru. Podporujeme kontinuálne vzdelávanie a nadobúdanie hlbších vedomostí a odbornosti. Investujeme do ľudských zdrojov a do vzdelávania, keďže vieme, že je to najlepšie rozhodnutie súčasnosti, ako aj budúcnosti,“ dodáva HR manažérka Veronika.

Máš záujem pracovať v stabilnej softvérovej spoločnosti? Pozri si naše aktuálne voľné pracovné ponuky a pošli nám svoj životopis.

 

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky