14

msgNews: Návrat do office, množstvo podujatí aj fit výzva pred letom

Raňajky v office, MDD, darovanie krvi a teambuildingy. Jar bola v msg life Slovakia naozaj pestrá.

Spolu so zlepšením pandemickej situácie sa mení aj náš režim. Kolegovia majú naďalej možnosť pracovať z domu, pri príležitosti spoločných obedov či raňajok sa však všetci radi opäť stretneme aj v office. Okrem množstva gastro podujatí sme zorganizovali aj adrenalínové teambuildingy či fit výzvu. Nechýbala ani dobročinná akcia darovania krvi alebo návšteva člena nemeckého predstavenstva spoločnosti msg life Milenka Radica, ktorý priniesol množstvo dobrých správ.

Chutné obedy aj spoločné firemné raňajky

Chutný brunch, pestré raňajky, opekačka, pizza day, ale aj obed s témou populárnych jedál z Čiech, Ukrajiny, Rakúska, Poľska a Maďarska. Aj tak vyzerali naše uvítacie týždne v msg life Slovakia. Takzvané „Willkommenswochen“ sa organizujú naprieč všetkými pobočkami, a to nielen tými slovenskými v Bratislave, Žiline a Košiciach, ale aj v zahraničí, vrátane Nemecka, Rakúska, Španielska a ďalších krajín. Hoci majú podujatia rôzne podoby, cieľ zostáva rovnaký: privítať opäť kolegov na pracovisku, obnoviť interné vzťahy a pomôcť im jednoduchšie sa adaptovať na zmenu.

„Cieľom uvítacích týždňov nie je dostať pracovníkov späť na pobočky. Pandémia nám dokázala, že naši kolegovia vedia efektívne pracovať aj z domu, preto ich návrat nie je nutný. Čo by sme však radi obnovili, sú vzťahy na pracovisku, ktoré nepochybne prispievajú k motivácii zamestnancov,“ vysvetľuje office manažérka Zuzka. „Kolegovia aj naďalej pracujú z domu, aktuálne máme nastavený režim, keď je 60 percent pracovného času možné stráviť formou home office a štyridsať percent v Office. Nie je to však fixné a aj naďalej sa snažíme udržať flexibilitu našich pracovníkov,“ dodáva HR manažérka Dominika.

Tímové adrenalínové zážitky a športové aktivity

Office tím sa snaží kolegov spojiť rôznymi cestami a ďalšou boli aj adrenalínové teamovky. Počas jari a na začiatku leta ich zamestnanci absolvovali hneď niekoľko. V Team Up-e, zvanom aj Pevnosť Boyard, museli pracovníci riešiť iné typy úloh, na aké sú bežne zvyknutí. Podstatná však bola aj naďalej tímová spolupráca. Pre odvážnejších sme tiež usporiadali jazdu na skútroch či štvorkolkách, naopak, kolegovia z office si zase skúsili varenie chutných receptov v Makery World.

„Teambuildingy sa snažíme plánovať tak, aby si každý prišiel na svoje a aktuálne už naplno plánujeme aj tradičný letný Sommerfest s rodinnými príslušníkmi, ktorý bol pre pandémiu počas dvoch rokov odložený,“ dopĺňa Zuzka, office manažérka. Na rodinných príslušníkov sme nezabudli ani počas Medzinárodného dňa detí, keď sme pre ne zorganizovali rôzne aktivity v Leon centre.

Okrem zábavy sme pred letom mysleli aj na zdravie našich kolegov. Keďže máme sedavú prácu, snažili sme sa ich motivovať k pohybu, či už absolvovali lekcie jógy s Ajkou a cvičenia pre zdravý chrbát s trénermi z Fitclinic, alebo si zacvičili prostredníctvom mesačnej msgFit výzvy. Zamestnanci absolvovali bežecké tréningy s profesionálom, iní radšej vymenili tenisky za korčule či bicykel. Tri kolegyne na korčuliach spolu odjazdili 120 kilometrov, šesť bežcov dokopy odbehlo viac ako 1041 kilometrov a najvyššie číslo dosiahli štyria cyklisti, teda 1584 kilometrov.

Niektorí kolegovia sa zapojili aj do internej súťaže o najvyšší počet krokov, kde deväť kolegov prešlo až viac ako tri milióny krokov. Po veľmi úspešnom bežeckom podujatí ČSOB Maratón, na ktorom sa zúčastnili naše 4 štafety, sa v júni naši bežci opäť prihlásili na letný krosový beh cestičkami Malých Karpát a aj napriek horúcemu počasiu zabehli naozaj skvelé výsledky. Okrem kolegov sa behu zúčastnili aj dvaja „naši juniori“. Je príjemné, ak sa práca spája so zábavou a rodinou, čo je aj cieľom mnohých našich akcií.

Najbližšia veľká bežecká akcia na Slovensku sa koná v mieste našej pobočky – v Košiciach a chystajú sa na ňu aj naši kolegovia, už teraz držíme palce s prípravou, nakoľko máme avízo, že nepobežia iba štafety, ale aj polmaratónsku a maratónsku trať.

Kolegovia, ktorí sa nemohli darovania krvi zúčastniť, sa budú môcť zapojiť v ďalšom kole – rozhodli sme sa, že akciu msgKvapka krvi zaradíme medzi pravidelné aktivity a ďalšiu zorganizujeme na jeseň. Veríme, že takto motivujeme nielen našich slovenských kolegov, ktorí možno ešte s darovaním krvi váhajú, ale pridajú sa aj kolegovia z ďalších pobočiek.

Vedel si, že...

… približne 180 000 transfúznych jednotiek červených krviniek sa každoročne spotrebuje iba na Slovensku.

Zdroj ntssr.sk

Krátko pred letom mala naša bratislavská pobočka česť privítať medzi sebou člena nemeckého predstavenstva spoločnosti, Milenka Radica. „Naposledy sme takéto celofiremné stretnutie so zahraničným členom organizovali pred dvomi rokmi, keď bolo možné sa osobne stretávať. Bolo preto veľmi milé zopakovať si nielen zahraničnú návštevu, ale aj také množstvo kolegov pokope, ktorých zaujíma dianie v spoločnosti. Milenko ako člen obchodného oddelenia navyše priniesol samé dobré správy a prognózy, a to aj napriek tomu, v akom náročnom období sa trhy a ekonomika aktuálne nachádzajú. Veľmi nás preto teší, že naším cieľom je aj naďalej sa rozrastať,“ uzatvára HR manažérka Mária.

 

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky