15

5 najlepších vianočných IT darčekov, ktoré môžeš venovať

Vybrať vhodný darček pre ITčkara môže byť náročné. Aký je podľa teba najlepší darček pre programátora, alebo niekoho so záľubou v IT? Ponúkame ti tipy na vianočné IT darčeky, ktoré ti uľahčia predvianočné nákupy.

Od istého času – väčšinou je to skorý október – je takmer nemožné vyhnúť sa vianočným reklamám a ponukám na vianočné darčeky. Väčšina z nich je, samozrejme, úplne nerelevantná. Našťastie my pre teba máme lepšie odporúčania. Inšpiruj sa naším zoznamom vianočných IT darčekov!

Daruj kupón na tvoje servisné PC služby

Zmier sa s tým. Ak pracuješ ako Java programátor, DevOps Engineer alebo jednoducho ítečkár, pre väčšinu ľudí v rodine si počítačový technik. Ten, kto sa vyzná v počítačoch, vie inštalovať operačné systémy aj aplikácie či preklopiť kontakty z jedného smartfónu do druhého. Prípadne premazať registre, opraviť knižnice, sem-tam vymeniť ramku.

Daruj predplatné časopisu dTest

Časopis dTest je hodnotné periodikum, ktoré sa teší obľube najmä v prípade starších ľudí. Široké spektrum testovaných produktov, vyvracanie niektorých mýtov vznikajúcich na základe reklám, odporúčania vhodnejších produktov a služieb. V čase hoaxov, poloprávd a neetickej reklamy, ktoré vplývajú najmä na staršiu generáciu, je možnosťou spoľahnutie sa na dôveryhodný spotrebiteľský test.

Daruj IT kurzy

Mnoho ľudí sa obáva, že nám AI ukradne prácu. Umelá inteligencia spolu s machine learningom však nevznikajú samy od seba. Stále ich treba korigovať, dávať im vstupy, mantinely a občas jednoducho vypnúť, lebo nefungujú správne. Tomu však laik nerozumie. Ak bude rásť počítačová gramotnosť, bude rásť i zamestnanosť. A sentiment voči technológii, ktorá nám život (a aj testovanie) uľahčuje, sa zmení. Preto je investícia do vzdelania vždy dobrým nápadom.

Šťastná programátorka si robí IT kurz za laptopom
Pre IT nadšencov sú dobrými darčekmi IT kurzy

Aké darčeky na Vianoce pre blízkych a priateľov so záľubou v IT môžu byť skvelým doplnkom k predvianočným nákupom? Motivačné darčeky sú jednou z možností. Napríklad, ak sa rozhodneš niečo kupovať, IT kurz zvolený podľa záujmov obdarovaného môže byť skvelým nápadom. Motivačné kurzy môžu byť ako najlepšie darčeky, vedia nielen rozvíjať ich zručnosti, ale aj poskytnúť inšpiráciu a podporu pre nové výzvy a ciele.

Z našich slovenských kurzov stojí za zmienku Skillmea (bývalý Learn2Code), kde nájdeš aj kurzy známeho programátora Yablka (Roman Hraška) – od základov ako HTML, CSS alebo JavaScript cez Python až po SQL databázy. Okrem toho Skillmea obsahuje aj kreatívne kurzy zamerané na sociálne siete, grafické programy alebo základy marketingu.

V prípade, že cudzí jazyk nie je prekážkou, môžeš darovať aj kurzy na Domestike. Táto španielska platforma ponúka prevažne portfólio kreatívnych kurzov, medzi ktorými však nájdeš aj kreatívne a vizuálne programovanie, WordPress kurzy, prípadne prepojenie programovania a marketingu. Daruj zážitok vo virtuálnej realite!

Daruj zážitok ako darček vo virtuálnej realite

Či už si IT tester, alebo iný ítečkar, môžeš do svojho „IT sveta“ zasvätiť aj svojich blízkych. Nie, nemusíš im vysvetľovať, ako hľadať chyby v kóde. Stačí, keď s nimi stráviš jeden večer vo virtuálnej realite. My v msg life Slovakia sme to už viackrát skúsili a je to naozaj zábava. Veríme, že takto ukážeš svojim priateľom, že IT môže byť zaujímavé a že vďaka obyčajnému kódu sa môžu sci-fi predstavy zmeniť na (virtuálnu) realitu.

mladý muž pozerá do okuliarov virtuálnej reality
Relax s virtuálnou realitou s kolegami msg life Slovakia

Daruj audioknihy

V klube 5AM (šialenci, ktorí vstávajú o piatej ráno a o päť minút neskôr už behajú) sú audioknihy veľmi obľúbené. Dokonca aj zarytý zástanca papierových kníh sa ocitne v situácii, keď mu audiokniha príde vhod. Napríklad pri varení je to vážne neoceniteľný formát, nehrozia žiadne obhorené alebo paradajkovou omáčkou pofŕkané strany.

IT Tester počúva audioknihu a robí si poznámky v kresle.
Audioknihy môžeš počúvať nie len v kresle ale aj pri športovaní varení šoférovaní

Veľkým plusom audiokníh je aj prednes hercov, ktorí ich čítajú. Zaklínač v českom znení buď hlasom Martina Fingera, alebo Jiřího Dvořáka a Jiřího Plachého, to sú skvosty, ktoré dávajú knihám úplne iný rozmer.

Audioknihy môžeš hľadať takmer kdekoľvek na webe, ponúka ich aj Martinus, no ak chceš podporiť špecializované portály, odporúčame napríklad Audiolibrix alebo Audioteku.

Najlepšie vianočné darčeky nemusia stáť nič

Všimol si si, že ani kvôli jednému darčeku zo zoznamu nemusíš odísť z kancelárie? Tomu sa vraví efektívne riešenie predvianočného konzumu!

Posledný tip na vianočný darček však nestojí nič. Je to tvoj čas. Už sme čo-to popísali o wellbeingu, vyhorení aj fenoméne známom ako work-life balance a táto téma neprestala byť aktuálna. Daruj darček svojim blízkym a aj sebe. Strávte spolu kvalitný čas bez myšlienok na prácu. Sme obklopení vecami, ktoré málokedy potrebujeme tak veľmi ako chápavého človeka po boku.

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky