21

Vianočné filmy a vianočné seriály, klasiky, ktoré ti spríjemnia sviatočné voľno

Prinášame ti zoznam filmov s vianočnou tematiku.Ak sa počas sviatkov neplánuješ len lyžovať, bežkovať alebo sánkovať, určite zakotvíš aj pri televíznej obrazovke. Je fajn mať plán, aby tvoje pozeranie neskončilo pri dvojhodinovom prezeraní ponúk streamovacích služieb. Vytvorili sme preto ultimátny zoznam vianočných klasík.

FILMY NA VIANOČNÉ SVIATKY

Sám doma

Dostupné na Disney+

Kevinova vynaliezavosť by z neho spravila vynikajúceho testera, ak by sa teda nerozhodol bojovať so zločinom veľmi sofistikovaným spôsobom. Ak si zvyknutý na slovenský dabing, streamovanie cez Disney+ ťa sklame, nájdeš na ňom len českú lokalizáciu. Na slovenské televízne programy sa ale môžeš spoľahnúť, jednu z 20 vianočných repríz určite stihneš.

Vianočné prázdniny (Griswoldovci)

Dostupné na Netflixe (do 30. novembra)

Nečitateľný hĺbavý výraz Chevy Chasea, nevďační rodinní príslušníci a Vianoce, keď sa pokazí všetko, čo sa pokaziť môže. Vianočná filmová klasika na víkendové poobedie. Bohužiaľ, Netflix sa rozhodol odstrániť ju z našich končín tesne pred sezónou, takže… VPN?

Gremlins

Dostupné na HBO Max

Nevystavuj ich svetlu. Nenamáčaj ich. A za nič na svete im nedávaj po polnoci jesť mäso. Nemyslíme tým koledníkov, ale gremlinov! Aj keď to sa vlastne vzájomne nevylučuje. Vianočná hororová komédia, alebo perfektný mix na sviatočnú mrazivú noc pod dekou. Ak dáš Gremlins šancu, všimni si kulisy mesta a radnice. Pripadajú ti známe? Je to možné – sú totiž rovnaké ako vo filme Návrat do budúcnosti!

Predvianočná nočná mora

Dostupné na Disney+

Trochu halloweenske, trochu vianočné, 100 percent selick-burtonovské. Predvianočná nočná mora je sezónny flexibilný animák, ktorý sa z nejakého dôvodu stal kultovou záležitosťou najmä v emo kultúre. Či už si nechty lakuješ na čierno, alebo nie, v pozeraní ti to nebráni. Tento tip spájame s ďalšou burtonovskou klasikou, Nožnicovorukým Edwardom.

Smrtonosná pasca

Dostupné na Disney+

Firemný večierok v mrakodrape, lupiči predstierajúci teroristický útok a osamelý hrdina vo ventilačnej šachte. Čo môže byť vianočnejšie, než Bruce Willis svietiaci si v tme zapaľovačom. Tichá noc, svätá noc a k tomu pukance. Alebo medovníky, nechávame na tebe.

Batman sa vracia

Dostupné na HBO Max

Vyzerá to, že Tim Burton je v tomto rebríčku najzastúpenejším filmovým tvorcom. Darí sa mu spájať temné kulisy s vianočnou atmosférou. V prípade Batmana je to prvý a jediný komixový film tohto zoznamu. Pokochaj sa trochu špinavým gothamským snehom a Michaelom Keatonom vo veľmi nepohodlnom kostýme.

Pelíšky

Dostupné na Netflixe, HBO Max

Novodobá klasika s česky „vymazlenými“ hláškami a návratom do čias minulých, ktoré väčšina z našich kolegov nezažila. Je tam komédia, je tam dráma, sú tam Vianoce. Tak si priprav peliešok, zapni Pelíšky a nezabudni na „kyselé okurky“.

S tebou mě baví svět

Julo Satinský na nás práve počas týchto Vianoc hovorí z reklám prostredníctvom AI a deep fake technológie. Pripomenúť si ho môžeme ale aj inak, než propagáciou bankových produktov a služieb. S tebou mě baví svět je kultová komédia, s kultovými hláškami, kopcom snehu a romantikou v podobe chatky bez vody, elektriny a splachovacieho záchoda. Staré, ale jaré.

SERIÁLY NA VIANOČNÉ SVIATKY

Black Books

3 série, 18 epizód

Pre mnohých ľudí, a najmä knihomoľov, vrchol britcom scény (britské komediálne seriály). Komik Dylan Moran sa v tomto krátkom seriáli predstavuje ako mizantropický Bernard Black, majiteľ kníhkupectva. Výborne ho dopĺňajú postavy jeho spoločníkov, vzťahovo frustrovanej Fran a životom utláčaného Mannyho. Priprav sa na zvýšenú spotrebu vareného vína.

Sherlock

4 série, 15 epizód, dostupné na HBO Max

Fenomenálni Benedict Cumberbatch a Martin Freeman ukázali svetu, že aj remake historickej klasiky, navyše v televíznej produkcii, môže dopadnúť ako AAA titul. Pozor, seriál síce má len 15 epizód, no minutáž jednej časti je filmová, približne 90 minúť. Spolu je to takmer 18 hodín. To, či by išlo o dobre investovaný čas, necháme na tvojom rozhodnutí – nudiť sa ale rozhodne nebudeš.

IT Crowd

5 sérií, 25 epizód, dostupné na Netflixe

Tematická klasika, ktorú pravdepodobne poznáš, keďže si z odvetvia. Trio Moss, Roy a Jen ťa v 25 epizódach pobavia brit(s)kým humorom aj prízvukom, ak sa teda rozhodneš pozerať seriál v originálnom znení, čo určite stojí za to.

The Office

9 sérií, 188 epizód, dostupné na Netflixe, HBO Max, Amazon Prime Video

Mockumentary, teda satirický „dokumentárny“ seriál The Office/Kancel vznikol pôvodne ako britská mini-séria pod taktovkou Rickyho Gervaisa. Britský originál má príjemných 14 epizód rozložených do 2 sérií, no my ti odporúčame zapozerať sa aj do amerického remaku. Trápny humor neokrôchaného šéfa pobočky veľkoobchodnej firmy s papierom a kancelárskymi potrebami je proste… trápny. Ale keď ho raz okúsiš, už nebudeš chcieť iný humor. „That’s what she said.“

Vianočný špeciál  The Office:

  • séria, epizóda 10
  • séria, epizóda 10
  • séria, epizóda 11
  • séria, epizóda 11
  • séria, epizóda 13
  • séria, epizóda 11
  • séria, epizóda 12
  • séria, epizóda 10
  • séria, epizóda 9

Priatelia

10 sérií, 235 epizód, dostupné na HBO Max

Prelúskať sa všetkými epizódami Priateľov počas sviatkov taktiež nestihneš (aspoň v to dúfame), no tento výber by ti mohol pomôcť. Pravdepodobne ich aj tak poznáš naspamäť, takže časové skoky ti až taký problém robiť nebudú.

Vianočný špeciál Priateľov:

  • séria, epizóda 9
  • séria, epizóda 10
  • séria, epizóda 10
  • séria, epizóda 10
  • séria, epizóda 10
  • séria, epizóda 10
  • séria, epizóda 11
  • séria, epizóda 10

Vypni PC aj hlavu

Heslom týchto sviatkov bude oddych a pokús sa aspoň o čiastočný digitálny detox. Daj si na chvíľu pauzu od pracovných povinností, užívaj si voľno a vylepší sa tým aj tvoj work life balance. Je to dobré pre hlavu a ak nezvýšiš svoj kalorický príjem 10-násobne, snáď aj pre telo.

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky