14

Digitálne technológie a efektívna migrácia umožňujú digitálnu transformáciu poisťovníctva

Odvetvie poisťovníctva sa nachádza uprostred prelomovej fázy. Najmä v poistení osôb vedú nízke úrokové sadzby a proces digitalizácie k tomu, že poisťovatelia prehodnocujú svoje osvedčené postupy a riešenia. Odvetvie potrebuje pre svojich zákazníkov presvedčivú ponuku služieb, a preto presadzuje nové prístupy. Predpokladom obchodného úspechu je pritom moderné a efektívne IT prostredie a rôzne digitálne technológie. Lenže čo sú digitálne technológie a akú úlohu predstavujú v kontexte digitálnej transformácie poisťovníctva?

Práve tu vidíme široký priestor na realizáciu. Fúzie a akvizície v posledných rokoch vytvorili množstvo IT prostredí v poisťovniach, z ktorých všetky sú prevádzkované paralelne. Stojí to veľa času a peňazí, pretože heterogénne IT na seba viažu cenné ľudské zdroje – presne tých odborníkov, ktorí sú naliehavo potrební na formovanie digitálnej transformácie a inovácií v spoločnosti. V neposlednom rade aj interakcia so zákazníkmi je pre nich často mätúca, a to napríklad z dôvodu odlišných formátov stránky v korešpondencii, pričom niekedy už ani nie sú aktuálne.

Konsolidácia a migrácia IT prostredí a zmluvných portfólií je teda na vrchole zoznamu nevyhnutných krokov mnohých poisťovacích spoločností. Poisťovatelia sa môžu pripraviť na digitálnu budúcnosť iba migráciou údajov do moderného IT systému. Podobné výzvy u nás musí technicky zvládnuť adept na pracovnú pozíciu aktuár – migrácia.

Migrácia v poisťovníctve zoštíhľuje, zefektívňuje a zabezpečuje úspech

Migračné projekty často podliehajú najrôznejším predsudkom – príliš komplexné, prinášajú značné riziká a pozastavujú inovácie v spoločnosti na dlhé obdobia (aspoň toto sú tie najčastejšie obavy). Nie sú však opodstatnené, pretože so správnou migračnou stratégiou a skúseným partnerom je to výzva, ktorá sa dá veľmi dobre zvládnuť.

Migrácia v poisťovníctve poskytuje aj príležitosť na prispôsobenie obchodných procesov pre migrujúce poistné portfóliá novým informačným a komunikačným požiadavkám klientov. Prechod na štandardizovanú modernú platformu nielenže prispieva k efektívnejším procesom v poisťovacích spoločnostiach, ale vytvára aj lepšie kontakty so zákazníkmi a poskytuje viac služieb v digitálnom svete poistenia.

Pracovná ponuka

Poistný matematik/vývojár

Práca aktuár pre vývoj poistných technických systémov
Bonus od 2100 / 2600 / 3000 €

Digitálna migrácia umožňuje prenos údajov na cieľovú platformu bez povšimnutia

Jedným z predpokladov úspešnej migrácie je, samozrejme, poistnomatematická analýza v súlade s nariadeniami a jej riadna implementácia s potvrdením, že všetky údaje boli úplne a správne prenesené z pôvodných systémov na cieľovú platformu. V ideálnom prípade zákazníci poisťovní o migrácii nikdy nebudú vedieť – s výnimkou nových komunikačných kanálov a vylepšených služieb.

Migrácia v poisťovníctve
Spoločnosť msg life disponuje skúsenosťami a rozsiahlym know how ktoré spĺňa vysoké poistnomatematické a technické požiadavky na migráciu

Digitálna transformácia poisťovníctva zanmená perfektné riešenie: msg.MigrationFactory

Tým perfektným partnerom na zvládnutie tejto výzvy je msg life. Za posledných 15 rokov sme úspešne realizovali vyše 40 migračných projektov s viac ako 25 miliónmi zmlúv. Vďaka tomu disponuje msg life jedinečnou digitálnou technológiou so skúsenosťami a s rozsiahlym know-how, ktoré spĺňa vysoké poistnomatematické a technické požiadavky na migráciu a vedie poisťovaciu spoločnosť prostredníctvom migračného projektu efektívne, bezpečne a spoľahlivo.

Digitálna technológia a osvedčené metódy sa spojili so sofistikovanými štandardnými softvérovými ​​riešeniami, aby vytvorili ponuku migračných riešení, ktorá nemá na trhu obdobu a ktorá sa každým novým projektom zdokonaľuje. Riešenie nazvané msg.Migration Factory zahŕňa osvedčený a systematický prístup k migrácii a je doplnené o msg.Migration System, „na kľúč“ hotový migračný nástroj, ktorý môže prejsť auditom, a nakoniec o msg.Migration Archive, archivačný a informačný systém.

Medzi naše služby patrí aj kompletné plánovanie a príprava migrácie, realizácia všetkých aktuárskych, odborných a technických úloh, ako aj samotná migrácia vrátane testovacích postupov a schválení. Špecialisti z msg life support podporujú a riadia poisťovacie spoločnosti počas celého projektu migrácie. Zistite viac o našej spoločnosti a ponuke riešení pre poskytovateľov poistenia v Európe.

Ak máte skúsenosti s poistným trhom alebo z IT oblasti, pozrite si naše najnovšie pracovné ponuky a pošlite nám svoje CV.

 

Prílohu väčšiu ako 4MB pošlite na
jobs.sk@msg-life.com

Pridaj sa k nám!

    *

    *

    Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je spoločnosť msg life Slovakia s. r. o., Hraničná 18, 821 05 Bratislava, IČO: 35800780. Osobné údaje v rozsahu životopisu, žiadosti o prijatie do zamestnania, motivačného listu, resp. ďalších podkladov s Vašimi osobnými údajmi doplnených o prípadné poznámky z výberového konania sa budú spracúvať na účely výberového konania a vytvárania databázy uchádzačov pre budúce výberové konania vo vyššie uvedenom rozsahu po dobu 3 rokov. Váš súhlas so spracovaním osobných údajov je možné kedykoľvek odvolať na e-mailovej adrese: jobs@msg-life.com alebo písomným oznámením na adrese prevádzkovateľa. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na spracovanie osobných údajov založené na súhlase pred jeho odvolaním. Osobné údaje môže spracúvať aj prevádzkovateľom poverený sprostredkovateľ (poskytovateľ systému), spoločnosť recruitis.io s. r. o., Chmelova 357/2, 500 03 Hradec Králové, Česká republika, IČ: 27508391. Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete tu>.

    Voľné pracovné ponuky